VAKANTIEHUIS JIVKA in het REUZENGEBERGTE, bohemen, TSJECHIË.         Gelegen bij de beek " Dřevíč ".

   ZWEMMEER en SKIPISTES in de buurt. OMHEINDE tuin. HOND toegestaan. KINDER-speeltoestellen. SPEELWEIDE van 1700 m2. SAT-TV met NL zenders. TEL: 040-2424469  en  06-34280023.  E-MAIL: info@reuzengebergte.net  Vakantiehuis Jívka: Adrspach rotsen

Adrspach-Teplice rotsen 


Op zo'n 10 km ten oosten van JIVKA ligt het prachtige nationale park de Adrspach-Teplice rotsen, waar de ruigste en grootste rotsen van Tsjechie gevonden kunnen worden. Het landschap van het park bestaat uit indrukwekkende zandsteen rotspartijen in allerlei vormen, en met enige fantasie kunnen een aantal leuke beeltenissen in de formaties terug gevonden worden, zoals het 'Suikerbrood' of de 'Spaanse muur'. 

Een aantal prima bewegwijzerde wandelroutes zijn door het gebied aangelegd, door prachtige dennenbossen, langs kloven en ravijnen en voorbij aan de spectaculaire rotsen. De 100 meter hoge rots Milenci (Geliefden) mag zeker niet gemist worden, het is de hoogste zandsteen rots van het land. Vanzelfsprekend lenen de rotsen zich ook uitstekend voor klimmen. Voor zowel jong als oud en beginnende als gevorderde klimmer zijn er leuke uitdagende routes. Eenmaal op de top aangekomen kan er natuurlijk van een mooi uitzicht over de omgeving genoten worden.

In de zomer worden er ook boottochten georganiseerd over het kleine meertje temidden van de rotsen, een leuke manier om de rotsen op een andere manier te bewonderen.
 

Het gebied is ook een van de grootste vaste broedplaatsen van de slechtvalk. De vogels worden in het park beschermd, waardoor sommige plekken niet betreed kunnen worden door wandelaars en klimmers.

Het park bestaat uit 2 verschillende gebieden, gescheiden door het Wolfsravijn, die allebei een bezoek meer dan waard zijn. De rotspartijen zijn na de nabijgelegen plaatsjes vernoemd, de zogenaamde rotsstadjes Adrspach en Teplice nad Metuji. Vooral in de zomer kan het hier en in het park erg druk worden. Het is daarom ook zeker aan te raden in de winter te komen, wanneer het park onder een mooi wit sneeuwdek ligt en er bijna niemand anders te bekennen is.  
 

naar: "HOME"

klimmen

fraaie ingang

het meer tussen de rotsen

klimmen maar

  
 

Navigatie

Inhoud

Bij aankomst in Adršpachu van de kant van Teplice nad Metují is de grote parkeerplaats op ongeveer 500 m. Aan de rechterkant naast de hoofdweg. Als u komt van de andere kant wil zeggen. van Trutnov, moet u eerst langs de Boven-Adršpach en van de afstand tot de parkeerplaats op ongeveer 3 km.

Afstand van de parkeerplaats om de werkelijke ingang van de stenen ongeveer 300 m. Tours beginnen bij het meer, de zgn. Former grindput, waaromheen leidt een van de circuits 1 km lang. Rechts naast de ingang van de rotsen is het Tourist Information Centre Adršpašské rotsen om de nodige informatie te verkrijgen. Bij de ingang van de stenen om een ​​ticket voor een beschrijving van de schakeling met een plan route.

Toeristische circuit wordt geleid langs het groene pad en is ongeveer 4 km lang.Op de tour is het noodzakelijk om min behouden. 2 uur. Uit de kassa ga rechts en verder langs het groene pad. Onderweg komt u langs vele mooie rotsformaties met diverse namen zoals. Jug, Sugar Loaf, die nodig is om de wal stokken, want het heeft de vorm van een omgekeerde kegel. Dank aan bezoekers die Homoli steun ons nog steeds af. :-)U lopen toeristische gemarkeerde pad tot aan het punt van waaruit u de hoogste rotsformatie in Adršpachu kunnen zien. De rots heet Lovers en is 103 meter hoog. Een wandelpad gaat onder de brug door en volg het pad tot je bij de gotische poort, je door de rotsen te lopen. De houten loopbruggen te lopen naar de Elephant Square. Van daaruit zal het groene toeristische route naar de Tand van de reus te volgen.Gelegen naast Devil's Bridge en vanaf daar is het slechts ongeveer 400 meter kleine waterval. Van een kleine waterval begint wandelpad, dat is geel gemarkeerd. Dus nadat je de trap op naar het Great Falls en daarbuiten, (als je geen trappen ontmoedigen) kunt u naar de Rock vijver en laat het transport schip naar de andere kant. De enige vereiste is dat stijgen. Schippers zal uw cruise een humoristische verhaal te maken. Na het afstappen van de boot om te gaan langs het gele pad terug naar de kassa, waar je begon de beklimming van de vijver, of u kunt lopen in de Rocks Wolf Ravijn Teplice. Deze tour is al iets langer. Als u besluit om te gaan door Adršpašské rotsen, gaande van de output steiger trap en op het kruispunt langs het gele pad naar het recht om af te sluiten. (Terug naar de kassa bij de ingang van het meer). Van beneden naar de kleine waterval. Niet ver van de kleine waterval, het pad splitst en hier heb je twee opties. Hetzij van de "Heads leeuwin" verder gaan dan de brug naar links en blijven dus. De nieuwe onderdelen, of terug te keren door dezelfde route.De nieuwe game is inderdaad een veel trappen (ongeveer 800), maar uw inspanningen zullen worden beloond met een prachtig uitzicht op de kliffen. U zult het hoogste orgaan Adršpachu genaamd zien. Lover (103 m.), Zeer populair bij de bezoekers formaties burgemeester en burgemeesters en vele anderen. De hele route eindigt zo. Gat van de muis, die terug naar het oosten gaat door de zogenaamde. Echoes en dan.

Bezienswaardigheden langs de route:Zandbak (binnenkomst in de rots)SuikerbroodGothic gateKleine watervalGrote watervalRock en meer zeilen bargeHet vooruitzicht van de hoogste eenheid LoversHet vooruitzicht van de burgemeester en zijn vrouwDe Adršpach rotsen zijn al verschillende jaren en onderhoudt een rondleiding in de winter, dus er is een hele jaar door geopend. Het hangt af van de condities, als je kunt door het gehele circuit, of slechts een deel van de zogenaamde te passen. 'De oude onderdelen, "wat leidt tot een grote waterval.Voor groepen (min. 20 personen) kan het een gids die zal u begeleiden naar de Great Falls bestellen. Route brengt u vertrouwd te maken met een verscheidenheid aan attracties langs de route, met de namen van rotsen en rotsachtige gebieden, diverse geruchten en beantwoorden al uw vragen over rotsstad Adrspach.Deze dienst wordt gratis verstrekt aan bezoekers (na de orderbevestiging) dat de TIC Adršpašské rotsen voeren hetzij in persoon, per post, of u kunt het contactformulier in de sectie Services / gids.

 U KUNT AANKLIKKEN:

naar: "HOME"

 U KUNT AANKLIKKEN:  U KUNT AANKLIKKEN:

boekingsformulier

contactformulier

prijs en bezetting  

ligging op kaart    huis-plattegrond

tsjechie temperatuur, klimaat 

wintersport 

reisinformatie tsjechië

vakantiespreiding

uitgebreide huisbeschrijving wie zijn de eigenaren van JIVKA  hond mee op vakantie  vakantiespreiding Nederland  huurvoorwaarden  internet wifi    omgeving en activiteiten 

kinderen en senioren

waarderingen van onze gasten 


COVRI S.R.O.
info@reuzengebergte.net